Türkiye’nin İlk Dev ISO Tank Yatırımı İzmir’den

Endüstriyel ambalaj geri dönüşümünde ülkemizde en önde gelen firmalar arasında yer alan Dönmez Varil, Türkiye’de ilk kez öz sermayasi ile 3.5 milyon dolarlık tank konteyner yatırımını gerçekleştirdi. Yapılacak olan konteynerlerin TURKTAINER markası altında hizmet vereceğini dile getiren Dönmez Varil Firma Sorumlusu Mergül Tunalı, üretilen konteynerlerin millileştirileceğinin altını çizdi.

70 personeli ve modern ekipmanları ile bölgedeki lider firmalar arasında yerini koruyan Dönmez Varil, Türkiye’de ilk olarak likit kimyasal ve gıda taşımasında kullanılan 'Iso Tank Konteyner' yatırımı ile dikkatleri üzerine çekti.

Gıda ve kimya sanayine hizmet

Türkiye'de ilk kez öz sermaye ile dev yatırıma imza atan Dönmez Varil Firma Sorumlusu Mergül Tunalı, "3.5 milyon dolara mal olan yatırımımız ile yapılacak konteynerlerimiz Türk gıda ve kimya sanayisinin kullanımına sunulacak. Biz yatırımlarımızı bu alanda arttırmayı planlıyoruz. Bu noktada endüstriyel atık yönetimi konusunda yaptığımız yatırımların ilgi görmesi ve talebin artması bizi memnun ediyor. Kendi sermayemiz ile yaptığımız yatırımların hayata geçmesi de bizi mutlu ediyor. Sektörün önde gelen firmalarından biri olarak kimyasal ve gıda taşımacılığında kullanılan tank konteynerlerin gelişimi ve daha iyi standartlara ulaşması noktasında çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Türkiye’nin İlk Dev ISO Tank Yatırımı İzmir’den

170 adet TURKTAINER

İlk etapta 170 adet TURKTAINER markalı ISO TANK sipariş teslimatlarına başlandığı açıklayan Tunalı, "Konteynerlerimiz parça parça gönderilmeye başlandı. Bu alanda dünyanın en iyi üretici firması ile partnerlik yapmaktayız. Tank konteynerlerin kiralanmasının yanı sıra satışını da gerçekleştireceğiz. 1 ay içinde ürünler elimize ulaşacak. Daha sonra tanklarımızı millileştirmeyi düşünüyoruz. Biz Dönmez Varil olarak bu sektörde bir çok ilke imza attık. Konteyner ve tank yıkamaları yapıyorduk. Gelen talepler üzerine tank ve konteynerleri satın alıp ülkeye hizmete sunuyoruz. Bunun dışında Kemalpaşa tesislerinde de bu tip tank konteynerlerin temizleme, ısıtma, elleçleme ve tamir gibi işlemleri de Avrupa standartlarına uygun devam etmektedir. Avrupa Birliği Tanker Temizleme Federasyonu(EFTCO) tarafından denetlenen tesisimizin sahip olduğu belgelendirmeler uluslararası arenada oldukça fazla itibar görmektedir" diye konuştu.

Kaynak : Gazete Demokrat